Omläggning av rabatt vid damm.


När jag tog denna bild började en tanke att gro. Dammen syns ju inte!!! vi borde kanske göra något åt detta, nu blommar dagliljorna för fullt och är fint på sitt sätt, men dammen med näckrosorna sys inte, så det bestämdes att göra om rabatten.

Fredagskväll tog Chon till spaden och började på att gräva bort gräs emellan Hattstugebollen och dammen, för vi hade kommit överrens om att taga bort gräset och göra rabatt där oxå, vi hade en bonsej i kruka som vi plantera där och en japansk lönn.

Chon lavade sten mot gräset och en kulle till bonsejen så den skulle komma upp högre och sen grävde han bort alla dagliljorna och fonkiorna som har fått nya platser i trädgården.

Nu är rabatten sågottsom klar, fattas bara lite dekor.

Chon och Kong beundrar arbetet som blev ett lyft för dammen och trädgården.

En Pilfink är framme vid dammkanten och undrar vad som försegår härdå?

Nu kunde man se både vatten och anka samt Näckrosens blomma.

Utsikten från min bänk under Körsbärsträdet är nu magnefikt och det känns som trädgården blivit större men vi har tagit bort rätt många m2 av gräset och ändå känns gräset större än tidigare. En ganska stor förändring och ett stort lyft för trädgården, Chon och Kong har gjort ett gott dagsvärke som vi skall fira vid grillen nu i kväll.
Ha det gott, hälsar vi er alla på Viaköp Trädgård.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0