Projekt forts 4.

"ÄNTLIGEN" som min namne brukar säga, gert-åke (fylking). Nu är projektet klart, med byggnaden och anläggningen av gång, damm, bäck och planteringar av rabatt, som vi började med när vi väntade på att få timmret uppsågat och Vinstockarna är nu oxå planterade, som skall växa i taket på insidan.

Projektet som vi har kallat det för, har inte varit bestämt innan vad det skulle bli och det har vi inte nu heller så vi kommer att visa olika allternativ på vad man kan ha det till, så projektet forsätter som serie på bloggen.

Denna vy ar tagen från den stora dammen över den uttorkade bäcken och den nyanlaggda mindre dammen med gångstenar att gå på..

Denna bild är tagen över rosenträdgården, i bakgrunden ser man Thaihuset.

Går man runt den stora dammen kommer man fram till den nyanlaggda dammen med trampstenarna. Stenarna på andra sidan som är lavade mot Bonsejrabatten.

Gången in till dammen och förbi projektet är laggd med återvinningssten och olika natursten och singel i fogarna, en ny rabatt med bara buxbomsklot fram till Taxsus bollen, som tidigare hette "hattstugan" men vi tog bort brättet för att gången skulle komma där, på gången har vi då plaserat betongkrukor med passande växter i.

Projektet är i mästa delar byggd i EK, som är från en såg i närheten och sedan svartmålat med en glansig lackfärg och golvet är oljat med svartpiggnerad träolja och hela byggnaden står på plintar och emellan takstolarna är insatt plasttak som har fall mot den stora bollen, där är en regnrenna som stupröret leder vattnet ner i dammen.

Här har vi plaserat den stora vindruvan vi köpte i Danmark och den skall nu växa upp på insidan av taket, där vindruvsklasarna skall hänga ner. Vi har oxå den vindruvan vi fick av Lehel samt ytterligare en som vi hade tidigare i trädgården.

Vi kallar modellen för "Kubiken"  i serien Japansk Paviljong, som BMT i Skåne AB tillverkar och bygger, om ni vill kontakta oss, finns kontaktsida på hemsidan www.bmt-ab.se .
Med bäst hälsningar, gert-åke. "Lilla Sofiero".
PS. Ni som vill besöka trädgården, föreningar, företag och privata grupper, gå in på Vialöp Trädgård hemsida där finns kontaktsida. www.viakoptradgard.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0