Viaköp Trädgård, stockrosor!

Vad vore en Skånegård utan sina stockrosor.

Stockrosorna stäcker sig mot skyn och täpper till fönsterna, men från insidan är det helt ljuvligt att titta ut på Stockrosorna.

Att sitta här är oxå en njutning.

Vyn här, är den inte Skånsk så saj. (saj, är skånska, = säg)

Mångfallden, gör Stockrosen bedårande, hisnande, ljuvlig m.m.

JA, helt magisk mot det röda korsvirket.

Denna Stockros är oxå underbar.

Man kan bara njuta.

JA Skåne är ett härligt land, härligt land, härligt land och Skåningar är de som kan, bomfallerallanlaj, som vår Skånska Edvard sjunger i visan.
Ni kommenterar inte mina inlägg, men jag kan känna glädje av att ni kommer med likartade inlägg på Era bloggar efter mina inlägg, det gillar jag mer än kommentarer som är intetsägande och krystade. Så fortsätt att kopiera mina inlägg, för då vet jag att ni gillar min blogg.
På trädgårdsrundan fick jag veta att min blogg läses i fem kontineter, trots att jag skriver på sveska, så tack alla ni i Afrika, Asien, Australien, Usa och Europa, fortsätt med det, jag gläds av detta.
Ha en fin dag; gert-åke *Lilla Sofiero, en del av Skåne*
 www.bmt-ab.se
Vi designar & stylar ER trädgård, 40-år i branschen.

Dagens bild, bukett!

Dagens bild är lite trådgårdsplock.

 Mbh; gert-åke *Lilla Sofiero, en del av Skåne*
 www.bmt-ab.se
Vi designar & stylar er trädgård, 40-år i branschen.
Spec. installationer & teman, såsom, asia, medelhav m.m.

Pelargonians tid.

Pelargones bästa tid är nu.

Jag vill visa några pelagonior från vår trädgård.

För att få dem buskiga måste man klippa ner dem ordentligt, så att de förgrenar sig, fördel om man har växthus eller uterum som pelargonen kan stå i , ljust och värmt.

Dessa pelargonior har vi gjort tvärtom, tagit bort ner till för att få pelargonen att se gammal ut, dessa pelargonior är två år gamla. Krukorna är behanlade för att se gamla ut.

Det är lite skötsel med pelargon, vattnas regelbundet, plocka bort vissna blommor och knipa av utstickande skott, låt skotten bli ett par tre blad, så kan man andvända den som stickling.

Pelargonen är planterad i en Grekisk mossaikkruka, tilltalar ögat.

Pelargon av idag med olika färger på blad o blomma kan vara bra i kombination, MEN jag såg de nya pelargoniorna från iår, blomman såg sjuk o handikapad ut, varför skall man förstöra en sådan fin växt med så gamla traditioner, låt pelagonen få vara en pelargon och kladda inte på den.

På frukostbordet i innergården, står denna pelargon och hälsar oss godmorgon. Vist är pelargonen en glädjespridare eller säg.
Mbh; gert-åke *Lilla Sofiero, en del av Skåne*
 www.bmt-ab.se 
Vi designar och stylar er trädgård. Vi har känsla för teman. 40-år i banschen. 

Min Födelsedag!

Hipp hurra, det är min födelsedag, i dag.
 Mitt nya favoplats, här skall jag sitta hela dagen och dricka bubbelvattan och ta emot paketen, tomtom tycker oxå det är ett mysigt ställe i trädgården, för man har uppsikt över hela trädgården.
Ha en bra dag, för det skall jag ha.
Mbh; gert-åke *Lilla Sofiero, en del av Skåne*
 www.bmt-ab.se

RSS 2.0