Ännu doftar Rosorna i Viaköp Trädgård!!!

Ur fotodagboken *Viaköp Trädgård* Jag klippte rosorna för en vecka sedan o det har gett resultat, det blommar o doftar rosor i hela trädgården, det finns lite annat än rosor som fortfarande blommar, njut av bilderna son är tagna den 23/11.
 
Det blev många bilder o det fanns en hel del till att visa från trädgården, vi har just nu i skrivande stund 6,6+grader, helt skönt. Ha det nu bäst!!
 

Viaköp Plantskolans tillkomst (1)

Vi hade prata lite om att öppna plantskola, men vi hade ingen mark att odla på, så vi sökte mark i grannskapet o vi åkte runt på mässor. Vi blev inbjuden till Ängelholms Flower & Garden show 2011 o där ställde vi ut en monter, detta blev startskottet för vår idé om att starta plantskola. Nu letade vi mer intensivt, Vi frågade återigen grannen o fick svaret att han skulle fundera på saken o vi påpekade att det fanns en trekant bak vår tomt som var svår att bearbeta med maskinerna. Början av April, 2012 en fin o solig dag kom grannen körandes på vägen o han stannade o jag frågade än en gång, vi gick bak vår tomt o visade vad jag menade med den felvända trekanten o ve o fasa godtog han min förfrågan o vi kom överrens om att vi fick nyttjanderätten på  den + 10m ut från vår tomt. Jag mätte genast ut området o visade homon det o han godkände det o dagen efter tog vi itu med att anlägga odlingsbäddarna.
 
 Dagarna blev långa 10-12 timmar per dag
Redan efter en vecka kunde man ana vad som skulle bli av detta, Chon vattnade sina ögonstena eller hans barn, man brukar säga att man har gröna fingrar men jag tror att hela han är grön. Nu är jag igång med denna serie, hoppas att ni följer bloggen o kommenterar så jag vet om ni gillar detta, ni kan också gå in på Facebook o gilla sidan där, för då missar ni inget.  https://www.facebook.com/ViakopTradgardPlantskolaBmtISkaneAb?ref=hl  Ha det bäst!!
 

Plantskolans tillkomst!

Jag kommer att blogga om hur vi byggt upp vår plantskola från ingenting tills dagen fullskaliga plantskola. Jag har designat o byggt upp plantskolan efter hur jag vill ha det när jag besöker en plantskola, jag vill känna mig upprymd o inspirerad samt få någon upplevelse så att jag längtar tillbaks, gensvaret ser så ut att jag lyckats med detta och framför allt vad jag kan erbjuda våra kunder, till min sida finns ju Worachon kallad "Chon" han är verkligen en expert på växter, han är född på en farm i Thailand, i Sverige jobbade han på mitt företag BMT i Skåne AB därefter gick han trädgårdsutbildning i Båstad efter utbildningen arbetade han ett år på Splenders plantskola o nu på Växtkraft, Det är Chon som är plantansvarig o har i samråd med mig, fria händer att göra inköp o ansvarig för odlingarna, odlingarna består av perenner från frö, sticklingar o barrotsplanter som inköps från Holland.
Följ bloggen, hemsidan o facebook som ni kan gilla o då missar ni inget, ni kan även prenumrera på bloggen, så följ mig...

Viaköp Trädgård i höstskrud!

Viaköp trädgård i höstskrud men det var i mitten av oktober men nu har hösten kommit av sig, rosorna blommar ymnigt o likaså perennerna, här är höstbilderna från oktober. 
 
 
REKLAM

Tid att boka trädgårdsbesök för nästa år i Viaköp Trädgård, Bussresor, mindre sällskap                            o enskilda besök bokas genom vår hemsidawww.viakoptradgard.se                                                              Besök  vår Planskola och Trädgården öppnar den 1/5 kl 10,oo-16,oo.                                                    Övriga öppettider måndag – fredag 10-18 lördag 10-14.                                                                           Bygger & anlägger och förvaltning/skötsel av trädgård/fastighet.
Designer/trädgårdskonstnär; Gert-Åke Andersson.

 

Höstbilder från Viaköp Trädgård!

Hösten som kom av sig, bilderna är från oktober, men nu är det massor med rosor som blommar o andra perenner i blom o gräset växer fortfarande, idag lite regn o det fläkta en hel del så att flagglinan smattrar rejält, 8+grader.

RSS 2.0