Senaste inköpet av växter!

Vi gjorde Danmark i lördags, besökte plantskolor från Helsingör mot Köpenhamn i hällande regn, plantskolebesöken kommer jag att ha inlägg om i senare inlägg. Men vi har letat efter en större vidruvestock åt ett nytt projekt i trädgården, inlägg om detta kommer oxå senare i höst, för jag hade inlägg om ett projekt som vi skall göra så har någon tagit efter detta, innan vi har gjort vårt, så ni får vänta tills detta projekt är på plats.
På en av dessa plantskolor vi besökte stod vinstocken där och riktigt väntade på oss.
Vinstoken är 2m över kruka och med en bra förgrening och med ett pris som var förbluffande lågt föhållande till de priser vi fått runt om i Ängelholmstrakten, vi gav 1.800Dk.kronor för denna vinstock. 1800+ kurs+transport med egen bil så kommer vi inte i närheten av vad vi fick för priser av plantskolerna i Ängelholmns trakten för hälften så stora vinstockar än den på bilden som vi hämta på plantskolan, Bo Grönt i Hörsholm i Danmark.

Vinstocken var drygt 2.5m med kruka, så den fick sticka ut en bit ur bilen.

Den här bonsejen köpte vi oxå, 500dk + lite perenner och en träspann till vår gårdspump som vi köpte på loppis.

När vi hade lastat av vinstocken kom Kajsa och inspektera dem och den blev godkänd, perfekt att klättra i och vassa klorna på.

Nu har jag hållt er på halster, ni undrar var denna plantskola ligger.
Bo Grönt ligger i Hörsholm på väg till Köpenhamn, om man kör motorvägen från Hälsingör mot Köpenhamn så är det avfart 10, Hörsholm. Hemsida www.bgh.dk där finns vägbeskrivning.
Bo Grönt är en av Danmarks största plantskola, ni ser lite av urvalet vid däras entré. Sortimentet är ALLT som tillhör en trädgård och lite där till. Man kan inte få orden att räcka till, jag kommer att ha ett inlägg senare på bloggen.
Priserna är humana och personalen är gemytliga, som Dansken är + kunniga och de som inte finns försöker de skaffa, fast komma på något som inte finns på Bo Grönt är näst intill omöjligt.
Med bästa hälsningar hälsar gert-åke.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0