Naturspegeln i din trädgård!

Låt din trädgård bli en spegel av naturen, som både du och jag tillhör, i förra inlägget värna vi grodor och sallamanlar, myggor. OBS! det är viktigt att få en så levande trädgård som möjligt med att efterlikna naturen och bygga upp trädgården så att förutsättningarna blir så gynnsamma som möjligt för alla de arter man vill ha på nära håll. Ekokedjan skall man inte bryta, för då kan man få stora problem i sin trädgård.

Här är ett exempel på något som vi skall vara extra rädda om, våra fjärilslarver, ge dem förusättningar att äta sig stora tills de förpuppar sig och till nästa år får man njuta av dessa fjärilar. Larverna äter av vår Krasse, men låt dem göra det för om ett litet tag skall man ändå ränsa bort Krassen och då har man hjälpt till att fjärilarna förökar sig.

Larverna gillar inte bara Krasse utan äter med förtjusning kål oxå, så när ni skördar kålen så låt en bit av blasten sitta kvar för larverna, då hjälper man de utrotningshotade fjärilarna att föröka sig och det vill vi ju alla.

Denna lilla larv skall äta upp sig till en vacker fjäril till nästa sommar. Ni som nu inte har en kamera så vi kan fota med mickro, ni har kanske ett förstoringsglas eller en lupp och gå då ut i trädgården och titta på larven på nära håll. ETT TIPS!!! Har ni barn så låt dem vara och kolla på larven tillsammans så lär ni och barnet att trädgården är en spegel av naturen, där vi alla skall leva sida vid sida med och i naturen.

Vist år dem oxå intressanta att studera på nära håll, då upptäcker man ju att det inte bara är något äckligt kryp utan de har en behaglig grön färg, den är hårbeklädd, den har en gul heldraden linje längs hela sidan och gula prickar på nedersidan och de har ett fint huvud, jag tycker att de är gulliga att se på, på nära håll.
Var rädd om vår natur och gör trädgården till en spegel av naturen, så lever man ett harmoniskt liv, hälsar gert-åke, "lilla Sofiero".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0