Titta Det Snöar!

En dag som denna när spågubbarna har varnat med snöstorm och upp till 40grader minus är det behagligt här i Skåne med 1-grad och lite pudersnö.

Men trots allt är det ju rätt så fint med lite snö i trädgården.

Vi har gjort ett litet tillhåll för våra fåglar intill den stors bollen, för att fåglarna kan flyga in i busken när Ormvråken kommer på beskö, den tror att vi tillhanda håller Sparvar, Ormvråken brukar sitta på Paviljongtaket och spana.

Matstället för fåglarna har vi rakt ut från vardagsrummet så vi kan nuta av alla fåglar som besöker oss, Ormvråk, kråka, kajor, skator, rapphöns, fasanor, pilfink, blåmes, talgoxe, rödhake m.m.m.m.
Det är trevligt att spana in dem med kikare och sedan söka upp dem i fågelboken eller på nätet.

Gör iordning en plats får fåglarna, där ni matar dem och se till att det finns ett bra skydd för dem, om ni nu matar fåglarna så låt detta bli en vana och inte när ni tycker, DET SKALL FINNAS MAT HELA TIDEN för annar dör fåglarna eller plågas, glöm inte vatten oxå varje dag. Vi har köpt olika sädesslag, solrosfrö, finns i 25kg förpackning på Granngården, vi köper c:a 100kg åt gången. Bröd och grisister är oxå bra att hänga ut i något träd eller buske. Om man gör detta för fåglarna så får ni det största nöjet. VIKTGT nu när kylan sätter in är att det finns mat och vatten HELA TIDEN. Det är bättre att inte mata fåglarna, än att bara ge dem mat pö om pö. Ett bra tips är att häng ut en arbetslampa så de kan värma sig lite. Bilderna är lite snöiga.....
Var rädd om naturen hälsar gert-åke, "Lilla Sofiero" en del av Skåne.
 Större bild tryck.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0