Viaköp Trädgård *Blåsningen*

Vi har haft äran att vara med i *Trädgårdstoppen* (Blåsningen). OTW som produserade inslagen, var roligt att följa under en dag, profs uti fingerspetsarna o gjorde ett fantastikt reportage från vår trädgård o alla de andra trädgårdarna o programmet var ju lysande.

Peter o Doreen var programmledare, Peter som växtexpert o visade sina kunskaper med att klippa av tillväxten på vår dvärgpil, Fast Doreen var ju lysande.

Peter var ju mer van vid medelhav så ofta var det såhär när han hörde konstiga ljud.
Adler styrde inspelningarna med järnhand.

Fotograferna jobbade hela långadagen till kl 20 på kvällen, som blev ett sedan klipptes ned till tv-avsnitt i toppklass.Tack till alla, fram hit är ju allt kanon.. Idet sista programmet skulle det koras den vackraste trädgården, det är här jungelsaga tar slut...

Utmämningen skulle då en jury bestående av
Maria Andersson, florist och trädgårdsdesigner
André Strömqvist, kulturmiljöspecialist och trädgårdsmästare
Hannu Sarenström, författare och trädgårdsexper
De sa att färg o form var viktgt, planering, växtval, sonöverskridande växter + en massa galenskag o klurigheter skulle premieras.
När programmet flöt på så sa vi att mot alla dessa fantastiska trädgårdar kunde inte vi vinna o vår favo var Lenninge.
Sista avsnittet kom till den delen då juryn skulle medela 1:an 2:an o 3:an. och resultatet blev nedslående för alla som arbetar med sina trädgårdar o lägger ner massor av tid, för att få sin drömträdgård, sitt paradis, det är ett hån mot alla växtsamlare o trädgårdskonstnärer o etusiaster, när en sådan trädgård går o vinner över alla blommande trädgårdar. har några bilder från ett besök i vinnarträdgården. OCK NU vill jag säga att detta är inte riktat mot ägarna, för de har en trädgård som är däras paradis o att då juryn fastnade för däras trädgård är ju bara att buga o gratulera till vinsten, jag kommer att besöka dem under trädgårdsrundan, så ta inte illa upp Gunilla,
Juryn gjorde det lätt för sig, färg grönt, grönt o grönt, så färgkombinationen i olika nyanser grönt, inte en blomma så långt ögat kan se. Jag har nog en fel tanke när jag tänker trädgård, men det påpekades i serien, Träd o Gård, alltså träd o gård, då är det fel att anlägga blomsterrabbatter, dammar o göra en trädgård levande, med att göra förutsättningar för fåglar, insekter o fjärilar.

Teman i en trädgård måste ju var åt fanders,,varje trädggårdstidning man öppnar finns det nästan bara uteslutande teman i de flesta trädgårdar, Medelhav, asia, är vell de senaste tränderna, men de har kanske inte nått fram till juryn. Såsom vår Thaiträdgård där man får omsätta herdiga växter o kunna få en kännsla att vara i Thailand när man befinner sig i den delen av trädgården, de fodrar kunskap o att man studerat trädgårdarna där, men den kunskapen finns inte i Juryn o likaså den grekiske innergården, jobbiget att sätta sig in i.
Jag har undrat om vi trädgådsetusiaster o trädgårdskonstnärer har varit med i BLÅSNINGEN istället för ett trädgårdsprogram där man visar upp sina trädgårdar.
Alla som varit med är vinnare i sin trädgård, i sitt paradis, synd att en okompetent jury förstört progrannet,,,, Solhem  grattis, jag gillar er trädgård, men inte som vinnare i serien.
Njut i sommar: gert-åke *Lilla Sofiero, en del av Skåne.  

Reklam!  www.bmt-ab

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0